Our love was comfortable

Jag och Karin pratar om hennes studentpresent, som jag måste köpa och jag undrar vad hon vill ha.

 

Karin: Men du har ju bra smak?!

Ellen: Men du byter ju ändå allt jag köper till dig?!

Karin nickar.


I know that must be love no doubt

Mitt livs sorg är min kattallergi. Katter är mitt absoluta favoritdjur och jag träffade nu ikväll den finaste katten jag har sett på extremt länge. Det hela började med att jag nästan klev på den och den sprang en halvmeter åt vänster. Jag plockade sedan upp den och kramade om den, släppte ner den och satte mig på huk för att klappa den. Då stryker den sig mot mig och klättrar upp på mina lår och upp i min famn. Den stryker sig länge mot mig och buffar med huvudet på min kind och är extremt underbar, klättrar ner en stund, så fort jag försöker resa mig upp så kom den tillbaka klättrandes och skulle kela, den går ett varv omkring mig och stryker sig innan den klättrar upp och buffas igen. Måste jag föklara varför jag blev kär direkt?

Att jag sedan har utslag över hela bröstkorgen, att det kliar i hela halsen och ögonen är en plåga, det är en baksida som jag gärna tar för att få kela med dessa underbara varelser. Helt klart värt det!



Jag har som kattallergiker fortfarande ett alternativ, en Rex-katt, jag skulle vilja ha en Devon Rex, har alltid velat ha, och kommer säkert att skaffa när jag blir äldre. Devon Rex är en ras, alla Rex-katter, som är allergisäker, man är som normal, vanlig allergiker inte allergisk mot denna rasen. Dom har ofta stora öron och en vågig päls och är väldigt söta. Så, ja, jag kommer kanske klara mig trots allt.

Oh, so hold on to the ones who really care

Matteprovet är vad mitt liv har kretsat kring idag, två och en halv timme som tog all min kraft i stort sett. Men jag har varit glad ändå. Fick thainudlar till middag hos Jesper, byggde även på Prillan och Jeppes (mina konkurrenters) uppdrag. Blir nog fint. Precis ätit en skål med kalaspuffar och planerat inför imorgon kväll/natt. Blir nog bra det också.

Dagens finaste allergiattack. Lägger huvudet på Jespers axel och kan konstatera "Jesper, du har umgåtts med en katt nyligen va?" svaret blev "ermn.. ja?!". Ena ögat svullnade upp lite och blev rött, och det kliade, men Cetrizin och Lumodal gjorde susen och jag kunde snart se igen.

Nu är det 11 dagar innan jag åker ner till Målilla, Hultsfred och Kalmar. Topp! Blir nog kalasbra.
Nu ska jag nog leta tandkräm och sedan sova gott och inte skrämmas av min(a) svenskaredovisning(ar) (x2) imorgon.

I'll come running with a heart on fire

Jobbat hela helgen och nu fått ett icke godkänt (eller icke vg) på idrottsprovet. Känns mindre vackert.

Åh 2 fina saker idag.
1: En kvinna sa "Och en latte till maten, vännen" Jag blev alldeles varm om hjärtat, jag lovar, jag kommer bli en sån där tant som kalla alla för raring och älskling! Helt fantastiskt!

2: Jag räddade en flicka som föll med huvudet före ner för trappan på jobbet idag, 2-3 år gammal och snabb som jag är springer jag fram till trappan och lyfter upp henne. Hon överlevde utan några större men för livet. Hon var underbart söt :) Hon faller, jag springer och plockar upp, och ni vet, ingen händerna före-krasch utan det var en "dunk-dunk-dunk" med hakan ner i trappan, då var jag snabbt där och plocka upp na' och kramade. Hon var otroligt söt!

Will you drop your weapons and just hurry off somewhere

Det är tyst en längre stund och Towe tar ordet eftertänksamt:
".......men egentligen, han är ju inte farlig bara för att han är ful."

Any old chance I get I'm gonna buy you stuff

SL är inte min vän! Arton kronor för en kilometer, inte okej!

So I just did me some talkin to the sun and I said I didnt like the way he got things done

Dagens resande började med att jag träffade mormor och morfar på stationen, så jag fick åka med dom till Larsberg iallafall. Kändes fint att jag äntligen fick hjälpa till med något; bära rullatorn. Efter min mormors stroke har hon rullator, och det känns otroligt bra att jag kunde göra något för en gångs skull. Bära hennes rullator upp på tåget. Det är små saker som räknas mina vänner. Det är små saker som räknas.

Why do the people in the country wanna look like the people in the city?

"118100 tror att Ellen är söt,
till och med otroligt söt!
Vi tror att hon har ett speciellt
utseende som många killar faller för!
Mvh 118 100"

I will never be your stepping stone

VG i franska steg 3. Funkar.
BG's msn. Funkar det också

There's space for us to shake, and hey, I like this tune

Min dag började i stort sett klockan 6 då min syster ringer från köpenhamn till vår hemtelefon och säger att hennes mobil är stulen så jag får ringa till tele2/comviq och spärra hennes abonnemang. Trevlig överraskning, bra början på dagen.
Sedan vaknar jag vid halv 1 och läser "Frukost på Tiffany's" till halv 2. Sedan dess har jag städat lite, bakat bullar, läst lite mer och upptäckt att vårt internet är/var dött (jag nallar just nu på grannens trådlösa). Blev det middag med mormor och morfar, dvs vara ännu duktigare och le och vara fin. Till råga på allt springer jag omkring i kjol. Satan i gatan va fånigt duktig jag känner mig, och jag gillar inte känslan. Vem försöker jag lura? Jag är ingen duktig människa.


What is gonna happen when the sun gets blow

Jag har under tiden jag varit hemma tvångslyssnat på körmusik som spelats ut högtalarna i vardagsrummet och plötsligt utbrister mamma:

Varför har vi olidlig körmusik som inte jag varit med och skapat på cdspelaren?

...
och stänger genast av. Hon är söt hon, jag trodde hon tyckte om sådant, och klagade därför inte.

Everyday she's seen with someone else

Dagens spelning: Jason Mraz

Home of the Goree Islands - I'm from Senegal, West-side, Africa, Africa

Senegalnörd som jag är kunde jag ju inte motstå att köpa en Senegal t-shirt från Benetton när jag såg att dom sålde dessa för att uppmuntra microlånen som hjälper unga företagare att ta ett lån på kanske 50$ för att kunna skapa sig en grund att stå på. Det är ett otroligt bra initiativ, och eftersom jag älskar Senegal, så kunde jag ju inte låta bli.
För 149:- blev denna vackra t-shirt min. Dom hade inte Dakar eller Touba kvar, så Sédhiou fick duga, och den är otroligt fin den också! Ja, jag är lite nördigare än alla andra.

Benetton
Birima





Homesick, cause I no longer know where home is





Blev inga gummistövlar idag, min dags stora sorg.


I'm begging please stop playing games

Som vanligt hade jag en jättebra tanke innan jag loggade in här. Not so much anymore.
Jag har insett att jag är en humörsbloggare och otroligt disträ. Jag kan inte riktigt hålla mig till ett ämne och ännu mindre skriva dagboksberättelser, eftersom jag själv tycker att det är så tråkigt att skriva. Kan ju berätta att jag under Kristihimmelfärdshelgen var på mitt land i Blyberg. Mysigt, mysigt. Valborg firades med vänner, för att sedan bli övernattning hos Nisse.

Nu fick jag uppdraget av Maria att förklara hur man skriver en kärleksförklaring; och mitt allra bästa tips är..barampampam...tala från hjärtat! Jag är ingen expert på kärlek, verkligen inte, jag är tillochmed totalt värdelös på den här klassiska pojke-flickakärleken som man förväntas klara av. Jag har blivit mer av den där vänskapstjejen, tjejen som man blir vän med och som man pratar med sina ragg med, så jag är verkligen inte personen att tipsa om. Men det jag vill komma till är att en kärleksförklarings syfte är att visa för någon hur man känner för personen, och då är mitt tips att tala ur hjärtat, skit i hur det låter eller hur pretto det verkar. För jag vet av egen erfarenhet att det är vad som berör ordentligt är inte ett perfekt tal, utan det handlar om att visa vad man känner. Hur man säger det spelar ingen roll, att man säger det är vad som är väsentligt.  Så ut och sprid kärlek!                   Vardagskärlek FTW!

Varsågod Maria, ett litet kort inlägg om kärleksförklaringar. Får se när jag förklarar min kärlek för dig :)

I'm the friend you need, but can't be trusted.

image79

RSS 2.0