Fa la la la la la la la la la

Jag sitter nu och pluggar, som i detta fallet innebär att lära mig texter till 5 olika julsånger. Jag tycker synd om min familj som hör mig skråla med i altstämman till Noël Nouvelet och Deck the Halls, för att inte tala om Sankta Lucia. Kören kommer göra mig hemlös!

Svårast är dock Deck the Halls, konstigt nog.

Deck the halls with boughs of holly,
Fa la la la la, la la la la.
Tis the season to be jolly,
Fa la la la la, la la la la.

Don we now our gay apparel,
Fa la la, la la la, la la la.
Troll the ancient Yule tide carol,
Fa la la la la, la la la la.

See the blazing Yule before us,
Fa la la la la, la la la la.
Strike the harp and join the chorus.
Fa la la la la, la la la la.

Follow me in merry measure,
Fa la la la la, la la la la.
While I tell of Yule tide treasure,
Fa la la la la, la la la la.

???

Jag är nog den enda bloggaren som har fler besökare när jag inte skriver något än när jag gör det. Ska jag ta det som en pik eller?

Yasuragi, pom pom!

Tvagning och bad och meditation och mat. Jupp, det var min söndag.

*poff*

Jag har inget roligt att skriva, och därför tänkte jag inte skriva något! BARAMPAMPAM!

Korvstroganoff?

Gillar du korvstroganoff? Jag har en fight med en vän, så svara gärna på denna poll :)

http://www.easysurvey.se/surveys/lomhp/

Twilight

Sett Twilight nu (om man ska lyssna på personen som pratade innan filmen så var det en exklusiv förhandsvisning, inte ens USA har sett den här filmen än, det här var den första förhandsvisningen i världen...vilket jag har lite svårt att tro på dock), väldigt fin film! Skapar stora mängder ångest och små tårar i ögonen. Det var en fin upplevelse :)

Tack Johanna!

SPKG

(Ja, jag har släppt på låttitlarna för tillfället)

För er som inte vet det, har jag skapat en klassblogg för vår klass nu, SP2b :)

Korvstroganoff!

Clinton: Okej, nu står det 2-2! Två gillar inte korvstroganoff och 2 gillar det...Nu låter vi Jana avgöra vilka det är som vinner detta!
...Springer iväg och pratar med Jana...
Clinton: Matchen är oavgjord...Jana är vegetarian!

*Kajsa, Frida och Ellen brister ut i skratt*

Nu är det jul igen...

(Att göra en Towe, är precis vad jag gör nu, din är väldigt bra, tjejen!)


”Din resa kan idag ta några minuter längre än planerat, då vi måste köra med reducerad hastighet på grund av halt spår”, meningen har i några veckor spelats upp på siffertavlorna på Stockholms tunnelbanestationer. Det är inte bara idag som vädret gör sig påmint i trafiken, utan varje år är det samma visa. År ut och år in får vi kollektivtrafikanter vänta några minuter extra på tunnelbanan på grund av lövhalka och regnfall.

För att inte tala om hur samhället reagerar när den årliga snön äntligen kommer. Varje dag hör man nya ursäkter för varför mina vänner kommer för sent till lektionerna, den vanligaste är dock ”det var en seriekrock på grund av halkan, så min buss kom inte fram”. Är det inte fascinerande hur Sverige, inte bara SL, utan även Sveriges invånare, personbilister, varje år chockeras av den nyfallna snön?

Man kan var och varannan dag höra orden ”förseningar på tunnelbanans gröna linje”, och varje gång kan jag relatera till Ignatius Reillys, ur Dumskallarnas Sammansvärjning av John Kennedy Toole, ord som ekar i mitt huvud, ”Åh nej! Nu sluter sig min magmun igen”. Det hörs en djup suck över hela perrongen och passagerarna begraver sig djupare ner i sina Metros. Någon viktig man i kostym tar fram telefonen och ringer ett argt samtal till kontoret innan han beställer en taxi. Hur svårt är det för SL att förbereda sig inför vintern? Den ständigt återkommande vintern, verkar komma som en överraskning för kollektivtrafiken varje år.

Det är ett problem, på så sätt att folk förlorar tillit till SL och kollektivtrafiken. Samtidigt som man vill värna om miljön och uppmuntra folk att ta bussen, så går inte att locka folk, då man på nyheterna dagligen hör om förseningar och olyckor. Allt fler tar bilen till jobbet, trots trängselskatter och miljöåtgärder, såsom förbättrad kollektivtrafik, vilket leder till ökade personbilsolyckor.

Personbilister är ett stort problem varje år när snön kommer. Alla vet att snön kommer komma, alla vet vilka problem det ledde till förra året, men ingen har en tanke på att man kanske själv kan göra något åt det. Istället för att själv byta till vinterdäck i tid, sitter man gärna inne i värmen med sin tidning och sitt kaffe för att titta ut på den fallande snön och klaga in i sista sekund på hur korkade människor är, som inte kan hantera den nyfallna snön, när de själva är lika lata och oaktsamma.

För Sverige är lilla bubbellandet, ett land där alla lever i sin egen bubbla, där jaget är viktigare än något annat och där jaget aldrig har eller gör något fel. Folk är för bekväma för att själv slå ett slag för saken och tänka på sin omgivning istället för bara sin egen lilla värld. Världen där ungarna ska till dagis, middagsmaten ska köpas och lagas innan ungarna ska på fotbollen och yogan börjar eller det nya avsnittet av Gossip Girls börjar.

Nej, på samma sätt som SL bör ta sig i kragen och göra kollektivtrafiken pålitlig och säker, bör även vi, alla människor i Stockholm och övriga Sverige, ta vårt ansvar för vår omgivning, utnyttja den kollektivtrafik vi har och om man nu måste ta bilen till och från jobbet, ta då hand om bilen, byt till vinterdäck i tid och använd hjärnan, så blir trafiken säkrare.

Har du sett hur han vårdar all sin ömklighet och säger: Det här är allt jag vet

Nej, jag mår inte bra. Jag har gjort det igen. Jag har nu glömt släcka ljus innan jag gick hemifrån, i tron om att min bror var hemma, när jag egentligen var ensam hemma. Jag är så trött! Så trött, så trött! Jag orkar ingenting! Jag har gått hemifrån med fyra ljus tända. Nej, det här är inte okej längre!




Han är för ivrig för att vända om
för dum för att förstå
för ensam för att träffa nån
för snäll för att gå på

I'm going to heaven when I die, so I really don't give a damn

Jag har gjort det igen. Precis som i somras har jag gjort något dumt.

Jag gick hemifrån sist imorse och när min syster kommer hem, så står dörren vidöppen. I all min hast glömde jag väl att stänga dörren, så mellan 8 och 15 har dörren varit vidöppen. Brevbäraren la vår post på tröskeln lite snällt och mer än så var det inte. Men ändå. Hur blir det när jag blir ensamboende sen? Jag kommer inte ha några saker kvar i min lägenhet, folk kommer kunna gå in och låna mat, "åh nej, vi har glömt att köpa toalettpapper! Men! Vi kan ju bara gå in till Ellen och låna lite :)". Men men. Det löser sig väl det också, jag är mest frustrerad över vad lite sömnbrist kan göra med mig.

Isak Strand - I'm going to heaven

I welcome your new life for me

Idag har jag varit flitig, jag har:

x Varit i skolan
x Lunchat med Amanda
x Köpt nya underkläder
x Köpt nya skor x2
x Varit på Nationalmuseum, och tittat på utställningen Trompe l'oeil (Favoriten var såklart Nicole Tran Ba Vangs foton)
x Övat på piano
x Städat mitt rum
x Byggt klart mina garderober
x Tvättat
x Lagat middag
x Skrivit engelskaarbetet
x Börjat på Candide
x Sett Heroes S3E5

Anthony And The Johnsons - Man Is The Baby

:)

So hear me if you're out there
Take these words and try to understand
That I want you and I need you to take the hand of a quiet woman

From today I'll change my priorities around

Människor som aldrig haft den här känslan som jag har nu, kan inte säga att dom varit trötta, sårade eller less. Det komiska i detta är att jag absolut inte har någon anledning för de två sista, jag känner mig bara övergiven. But hey! That's life ;P

Jag har jobbat hela helgen, därav tröttheten, sedan  var jag på gåsmiddag igår (lördag). Blev vin med trevliga vänner till min syster, tills jag insåg att jag jobbade idag och åkte hem. Nu är jag helt slut. Godnatt!

Anna Ternheim - My Secret

When I'm down down down down down, can you pick me up?

Jag och Jonathan kan ha kommit på vad jag har för problem.
Det är lite som att se sig själv utifrån.
Vi har identifierat problemet, nu gäller det bara att lösa det också.
Det är nästa steg.

Steg 2 i planen är i rullning.





Isak Strand - Pick Me Up

Jag önskar det var 80-tal

                                    

RSS 2.0