Från hemlös till gemenskap

Mina skor har fått ett hem. Omatchande skohyllor. Det var först meningen att båda hyllorna skulle vara i trä, men det fanns inga i trä på IKEA, så vi köpte två i metall, men sen så fick det inte plats två i metall samtidigt. Då tog vi trähyllan från hallen och ställde dit en i metall, så nu har jag två olika. Men det är nog så det ska vara. Lite udda och omaka. Nu får däremot alla mina skor plats på ett och samma ställe.
Det känns bra.

Mitt hem är där mina skor står på rad. Det är nog vad titeln på detta inlägg borde ha varit.
Men, nu är det inte det.




Har jag berättat att jag inte har någon kamera för stunden?
Blixten på min kamera har gått sönder, så den går bara att fota med i dagsljus, så här är en bild utan blixt.
In i min garderob.

So I'm left to pick up, the hints, the little symbols of your devotion

Det här är så jävla peppande!
Det är starkt.
I klass med The Worlds Greatest och The Greatest Love of All.
Och det säger inte lite!


Martina Lowdén och Nudelbagaren

"Kroppen kan inte ha bränts ner till ett skelett än, tänker han och sniffar i närheten av ugnsluckan. Om vindrikningen är fel kommer doften av bränt människokött att tränga ut och göra honom hungrig. Tio minuter senare ska den övergå i en kväljande stank."

- Ma Jian, Nudelbagaren

Meningarna fick mig att blunda hårt och svälja ett par gånger när jag satt på bussen och läste. Som författaren och krönikören Martina Lowdén skrev i DN igår (jag hittar inte krönikan på nätet) "Nä, kräv inte att läsningen ska vara bra för mig, då dör den. Låt den vara en last i stället". Låt litteraturen vara lite jobbig ibland, det är meningen. Och bara lite fint. Annars får man väl sig ingen tankeställare eller så ger det en ingenting. Har jag någonsin berättat att jag ogillar chick-lit?


She's my Internet Warrior

Vi hittade varandra på Skype ikväll. Det gjorde mig lycklig. Längesen man såg hennes nylle!
Saknar nog henne lite mer än vad jag vill erkänna ^^


IKEA

Jag är en såndär hemsk människa. Jag har en tendens att göra sönder mina IKEA-möbler redan innan jag fått ihop dom, bara för att instruktionerna inte alltid följer mitt tankesätt. Nu har jag däremot fått ihop en möbel till garderoben, och tror att jag borde sova lite innan jag ger mig på kökets nya saker. Sedan ska jag bygga IKEA-möbler och möblera om hela kvällen. Blir ingen fest ikväll för min del, jag är helt slut och mår illa.

Trots att jag sov mer än jag brukar när jag sover hos D, så sov jag inte mycket, framförallt inte särskillt bra (alla som någonsin sovit 2 pers i en 90-säng vet vad jag pratar om), vilket resulterar i att jag somnar i bilen på väg hem från IKEA. BADANG! Så sover jag som ett barn där bak i baksätet. Mycket behagligt måste jag säga.

(Kommer kanske bilder senare om jag lyckas fixa någon...)

En helg, ett lov

Helgen inleder lovet. Och helgen inleder lovet med stress och panik.
Nu ska jag springa till tåget för att åka till D. Som bor i ett land långt långt borta. Imorgon blir det antagligen IKEA med mor min, sen på festen ska jag..vet inte riktigt än. Men på söndag blir det iallafall jobb och sedan barnkalas. Mysigt!

Sedan fortsätter veckan i samma anda. Springa från det ena till det andra.


Love is my drug, is my medicine...

...Och hjärtat blev lite lättare. Tänk vad lite som krävs.
Nu är det bara resten av livet som ska rustas upp.




Det här med musik...

Det kommer mycket musik här. Många youtube-länkar. Men det är nog lite så jag är.
Musiken är en mycket stor del av min vardag.


And then I would tell the world about the way you hold my hand

Jag är en glad och lycklig människa. Jag älskar mina vänner. Jag tycker om min skola. Jag trivs bra i mig själv och i min familj.

Men.

Jag saknar folk. Jag saknar så många människor ur min vardag just nu. Det är svårt att fungera normalt, sköta skolan, vara en god vän när man själv saknar så många viktiga komponenter ur ens liv.
Det gör ont.
Det är mer smärtsamt än vad jag någonsin skulle kunna tänka mig.
Det gör så evinnerligt ont.

Och det värsta är att det finns ingenting som du eller jag kan göra åt det.
Bara att låta det göra ont ett tag.


När livet gör ont.


Jag skall visa dig ångest i en handfull stoft.

Jag har börjat inse att fylla 18 innebär så himla mycket mer än att bara få mer frihet.

Det innebär nu att:
  • Jag måste betala reservationsavgifter på biblioteket.
  • Jag måste betala för förseningar på böcker på biblioteket.
  • Jag måste betala inträde på museum.
  • Fredrik Reinfeldt ser mig nu som en vuxen, vilket jag inte är och kommer inte bli på ett bra tag.

Men det finns som sagt många fördelar.
  • Jag får rösta.
  • Jag får högre lön på jobbet.
  • Jag får fler friheter hemma.
  • Jag får fullt ansvar över min närvaro i skolan.
  • Jag får nu, lagligt, dricka alkohol.
  • Fredrik Reidfeldt ser mig som en vuxen, tji fick han. Dvs. Jag lurar stadsministern!

Men som Patrik så klokt sa till mig "Det finns inte mycket du kan göra åt saken". Det har han nog rätt i :) Jag kommer nog fortfarande springa barfota på gräsmattor, känna mig liten i min släkts närvaro och jag kommer aldrig sluta vara mina föräldrars lilla dotter, som gör saker hon inte borde, baka och sen vägra äta upp det hon bakat eller leka med högtryckstvätten på landet. Jag kommer aldrig sluta skråla med till låtarna på Allsång på Skansen eller vissla med i vinjetten till Morden i Midsommer på somrarna. Nej, jag blir inte större och mognare för att ett år har passerat. Jag blir bara mindre och mindre klok, då världen växer och växer hela tiden! Och det tycker jag är skönt!



Cocorosie och Antony Hegarty

Två av de mest unika och vackraste rösterna jag vet. Tillsammans!


Jag var ett öronbarn

Jag har en period av minnen just nu. Jag tror att det beror på att jag saknar min syster så mycket att det gör ont. Så mycket att jag gråter på tunnelbanan och luktar på hennes parfym som hon glömde hemma.

När jag var liten var jag alltid sjuk. Jag var ett riktigt öronbarn, vilket innebar att jag hade öroninflammation minst två gånger i månaden. Det var tur att min mamma på den tiden jobbade på en ÖNH-avdelning (Öra- näsa- halsavdelning) på S:t Görans sjukhus. Jag var där näst intill hela tiden känns det som, och Dr Dag som jobbade där brukade alltid knyta ihop mina tröjärmar och ge mig bamseklistermärken. Jag var väldigt länge väldigt rädd för Dr Dag, inte för att han var läskig, utan för att han var vuxen. Jag visste aldrig hur jag skulle förhålla mig till vuxna, förutom mamma, pappa, mormor och morfar.

När jag var sjuk och hade som ondast på natten, brukade jag och pappa gå upp. Det här är på den tiden då vi bodde i vår förra lägenhet, och vi hade en svart ganska hård soffa. Jag och pappa satte oss alltid i soffan och jag fick en värmedyna på armstödet, där jag la huvudet. Sedan fick jag någonting att dricka och så satte han på Mästerdetektiven Basil Mus. Så kunde jag ligga i soffan och gråta av smärtan samtidigt som jag visste att min pappa satt bredvid mig. Oftast somnade han, men det låtsades jag inte om att jag visste.


Du vet inte om det än, men det kommer bli du och jag tillslut.

Det vackraste jag vet.
Det sorligaste jag vet.
Det ensammaste jag vet.
Just nu.


Nyår fredag den 13:e

Det nya året är infirat. Den här gången var alla samlade och vi gjorde som vi skulle. Vi firade tolvslaget vid 23, dvs ett nyår med Kairo-tema. Kvällen har spenderats i gott sällskap, god mat, gott vin, fantastisk kladdkaka och singstar.

Breven är skrivna och gömda på ett bra ställe av Johanna. Om exakt 320 dagar är det dags att breven letas upp och läses. Det ska bli spännande. Breven som innehåller våra gissningar om året 2009.
Det bästa året på år!

                                                   

Är du offer eller tyrann?

Städandet gick inte så bra nu på morgonen. Jag snoozade från halv 8 till 10. Men jag har några timmar på eftermiddagen också, då ska det nog gå bättre. Det är trots allt inte så mkt kvar. Ska plocka lite och sen dammsuga bara.

Något som jag däremot är väldigt stolt över är att jag har gjort klart det mesta av skolarbetena som hänger över mina axlar nu. Psykologi, geografi, engelska, svenska. Franskan och matten kommer jag aldrig bli klar med, jag gråter av förtvivlan bara av tanken att sätta mig ner och räkna några sidor ur kapitlet "Enkla Andragradsekvationer" (vadå enkla?).

Nu vill jag bara ha sommarlov :)


Du har ingen aning, att jag tänker på dig precis just nu...

När jag och min syster Karin var yngre, jobbade min mamma natt. Då brukade vi, på helger och lov, städa köket nattetid, för att sedan skriva en liten lapp till mamma och säga att vi älskar henne och sedan gå och lägga oss nöjda och vakna av att mamma lagt en ny lapp när hon kommit hem. En lapp där det stod hur glad hon var. Det är vackra minnen. Jag och Karin brukar alltid umgås som bäst på natten. Vi tittar på film, bakar, lagar mat, städar eller allmänt pratar. Hon är fin min syster.

I natt har jag påbörjat något nytt. Jag städar också. Fast ensam den här gången. Jag får finfrämmat imorgon och tänkte därför ha rummet rent. På min sovmorgon imorgon ska jag ta mig an resten av lägenheten och göra den gästvänlig. Det kommer nog bli bra. Trots att jag städar bäst på natten.

Nu ska jag städa några timmar till.


Historia C

Historia C finns. Sådeså!

Lemon Zinger Tea och en morotsmuffin

Det är var som förgyller min kväll.
Trots att jag inte vill äta dom själv.
Men dom har en vacker topping av saffran och en med kardemumma.
Och det är huvudsaken.


...And then you kissed me

Idag sov jag.
Ensam i min stora säng.
Kallt och ensamt.
3 timmar av ensamhet och kyla.
Jag har idag gått tillbaka till ett tidigare stadium i livet.
Det kallas regression.
Jag behöver mat, sömn och kärlek.

Det är vad jag behöver.


Den underbara sagan om ett land på andra sidan hafvet

Jag känner mig rikare än vad jag borde.
En av de nya kronorna känns mer värda än 1 krona.
Väldigt fina måste jag säga.


Spotify-tips

Lite fina låtar jag lyssnar på nu (man bör dock lyssna på de hela albumen, då det är fantastiska, men här är några favoriter ändå)

Hello Saferide & Firefox AK - Anna
Antony & The Johnsons - Epilepsy Is Dancing
Lily Allen - The Fear
The Magnetic Fields - California Girls
Firefox AK & Tiger Lou - Winter Rose (inte favoriten med Tiger Lou, men den är fin)
Diana Ross - Honey Boy
Brigitte Bardot - Moi Je Joue
Kings Of Leon - Sex On Fire
Seu Jorge - Life On Mars



Jag läser till långt inpå natten och reser till södern om vintern.

"I våras gav du mig hyacinter, hyacintflickan kallades jag."
Men när vi gick hem, sent, från hyacintträdgårn,
du med famnen full, med håret vått, då kunde jag inte tala,
och synen svek mig, jag var varken levande eller död,
och jag förnam intet, men såg in i Ijusets hjärta, i tystnaden.



 - TS Eliot

Marcus kanske har rätt, vad vet jag?

Men den lever iallafall... Förutom 5:an...och 4:an då och då





...For today, I am a child, for today, I am a boy

Helgen har varit fin, lite kort, men fin. Den är inte slut än, men snart så. Först ska jag skriva klart mitt psykologiarbete, så extremt exhalterande! Det går inte framåt, men inte bakåt heller, så det är väl något positivt åtminstånde ;)


...And I'll be keeping you up tonight.

Nu är det strax dags att sminka över tröttheten och dra på de alldeles för höga klackarna, som man egentligen inte kan röra sig i, för att bege sig till andra sidan stan på middag. Frågan är vad man ska dra på sig?! Klänning, kjol, jeans?
Jag skulle ha stulit D's stora hood och myst omkring i den istället, hade nog uppskattats av herrskapet... Det hade nog varit det enklaste alternativet, men men, nu är det försent.

Nu ska jag bråka lite mer med locktången innan jag tvättar håret igen och satsar på självfall :)



Flicka slängde upp håret med en ros istället, curlz blev några få också...Aj aj...Pre-make-up

Hennes gröna ögon gör mig matt, hon säger: "ta aldrig nånting för givet"

Dagen har gått i sann Winnerbäck-anda. Jag har fikat med min älskling och mitt alldeles egna Winnerbäck-fan; Towe. Vi diskuterade såklart citaten ovan och var lätt lyriska.

På geografilektionen nämdes Linköping och frågan "Vad finns i Linköping?" ställdes, varpå Towe och jag direkt utbrister "WINNERBÄCK!". Klass och lärare tittade frågandes på oss och vi förklarar "Han kommer därifrån...".

Nu sitter jag bänkad (på en kudde på mitt golv) och tittar på Skavlan på SVT1. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser det rödlätta rufset och den yviga mustaschen. Lars Winnerbäck på Skavlan, han är sådär charmigt nervös och nogrann med sina ord som vanligt och fnissar sådär fint som bara han kan.



Han tänkte på mig när han såg den

Det gör mig lycklig att J tänkte på mig när han såg den här videon.
"Den är så fantasifull, som du"

´

Sen är låten fantastisk också!

Kaffe & Drömmar

Amanda bjöd mig på lunch idag.

Vi satte oss på ett litet café som hon testat förut, placerat precis vid Zinkensdamms tunnelbanestation, Ringvägen 8. Stället heter Kaffe & Drömmar, och drivs av två kvinnor, vänner (och jag tror och hoppas på älskare). Det är ett litet fruktansvärt vackert café med underbar mat.
Amanda beställde en tonfisksallad (75:-) och jag en mozarellagratinerad tomatsoppa (45:-). Till det drack vi morotsjuice, färskpressad direkt framför ögonen på en. Aldrig druckit så god morotsjuice förut.  Det var fantastiskt gott alltihop, och otroligt prisvärt. Jag kommer garanterat gå dit igen!


Bild hämtad från deras hemsida

Who'd of Known


4 månader klarar jag va?


Val inför ÅK3

Nu händer det grejer sörni! Nu är det dags att välja kurser inför ÅK 3 på gymnasiet. Obligatoriska för min gymnasieinriktning, som är Samhällsprogrammet med Samhällsintrikning,  är Samhälle C, Religion B, Svenska C och sedan är det upp till mig vad jag vill läsa. Dom här alternativen har jag, dom fetmarkerade är dom kurserna jag är sugna på...

Biologi A
Affärskommunikation engelska
Engelska C
Filmkunskap
Filosofi B
Fotografisk bild A
Geografi B
Grafisk illustration
Grafisk kommunikation A
Grafisk kommunikation B
Idrott och Hälsa B
Information och layout A
Internationell ekonomi
Kultur och idéhistoria
Körsång A
Körsång B
Litterär gestaltning
Matematik C
Matematik D
Moderna språk, Ty,Fr, Sp (får se hur Franska 4 går först, men gärna Spanska 1)
Persondatorer
Programmering A
Programmering B
Programmering C
Psykologi B
Rättskunskap
Rörlig bild A

Kan bli spännande och se vilket helvete 3:an blir för min del. Men men, det visar sig. Sen ska man ju göra det jävla projektarbetet också...

Holga, Smena och Lomo

They are all mine!

Nu har min Holga 135 PC kommit, har än så länge tagit 3 bilder med henne och fler ska det bli, men det är så svårt när det blir mörkt ute, det är en sommarkamera, då den kräver 1sek slutartid i starkt solsken, dvs man kan låta den stå i timtal nattetid. Och nu är det för mörkt för att jag ska orka leka med den. Imorgon däremot, imorgon på morgnen blir det nog en promenad nere i skogsområdet för att fota lite.


I sommar ska jag leka med alla mina kameror (och förhoppningsvis är även en Canon EOS 400D i mina ägor då också). Det ska bli najs!

It's Not Me, It's You

Je me regrette. Parce que Lily Allen a émettre son disque nouveau. C'est mon jour.




Cliquer sûr l'image

Länk till Torrent

Girl Group

Idag spelar vi girl group at the Wändahl's Residence.




The Shangri-Las - Leader of the Pack

Familjevärderingar

Jag hade en mor som hette Carolina.
Carolina är en stat i staterna.
Jag tror att det finns 50 av dom.
Men det finns bara en mor.



Simlish

Nu är det nog dags att sova, jag och syrran höll på att kissa på oss av skratt när hon visade den för mig.


MSN-konversationer ITS


Nu skiter jag i allt och blir gravid

En dag till att skriva upp på lönlistan.
En dag närmare min födelsedag.
En dag närmare till jag ska på Johnossi med nästan alla mina närmaste vänner.
En dag kvar tills jag får träffa Towe.
En dag har det gått sen allt var åt helvete.
En dag har det gått sen allt var fint.


Nu skiter jag i allt och blir gravid :)


RSS 2.0