Let’s not spill the truth, its easier being alone

Snart är helgen över och skolan börjar igen, men innan dess ska jag jobba i 6h. 6h inventering på Willys, TJOHO! Det blir en kalaskväll för min förkylning. Jag laddar upp med c-vitamin och honungsvatten nu, sådär 4 min innan jag ska dra.

First Aid Kit - Our Own Pretty Ways

But you're not coming home tonight

Sjukling fick hoppa över de 2 sista banden på Popaganda, men såg en del ändå. Bra band, fin stämning, men jag och Towe var verkligen inte pepp. Jag tror att jag tryckte ner henne till marken iom att jag var sjuk. Sry baby!





First Aid Kit - But you're not coming home tonight

Jag skulle andas i det tomrum som blev över, om du lämnade mig nu

En annan del av mig har tagit över mitt liv. Sjukdomen. Jag lider av en akut förkylning, som antagligen kommer vara över tills imorgon, bara för att jävlas med mig, eller så är den kvar i veckor, bara för att jag precis börjat tvåan och kommer missa alla inledningar på kurserna.
Jag har idag försökt med många medel för att bli frisk, honungsvatten, äpple och vitlök, cetrizin, alvedon, c-vitamin, soppa och en massa vatten. Vi får se hur det går, nu tänkte jag sova strax, när mamma har byggt klart min garderob. Eftersom jag har feber, så tog hon över byggandet, och det går ganska bra, fint som satan blir det. Hon är duktig min mamma.

Imorgon är det först BG, Matte B och Engelska B som gäller. Sen skolkar jag och Towe resten av dagen (NK B) för att gå på Popaganda. Utomhusfestival, så jag ska banne mig var frisk!

Lördag blir det barnvaktning som gäller, och då vill jag ju inte heller vara sjuk. Jag vill ju inte utsätta varken barnen för sjukdom, eller föräldrarna för en sjuk barnvakt som inte kan komma. Så vi får se hur det blir med det.

Nu blir det iallafall sova för mig som gäller!

Lars Winnerbäck feat. Miss Li - Om Du Lämnade Mig Nu

I want to spend my life with you

Dages två första kommentarer om mitt nyklippta hår:

Towe: Du ser så snäll ut när du är nyklippt!
Karin: Va du ser ut i håret!!..............asså det är fint!

Sébastian Tellier - La Ritournelle

Just you try to take care of yourself, 'cause I'm leaving

Då var det tisdag, tisdagen den 26 augusti. Vilket för mig betyder att Ylva lämnar mig för London.
Kan inte skriva mycket mer än så.


Rufus Wainwright - Leaving For Paris

So much sacred in the month of June

Jag vaknade av att Jesper attackerade mig och ville att jag skulle upp. Tillslut gick jag upp och tvingade honom att äta, sen fick jag honom tillochmed att bygga lite garderob med mig.

Sedan bar det av till stan för att fika med Micke, Towe och Wicktor.
På vägen in hoppade jag av i Centralen, där jag löste in min löne-check (lönen hade varit okej, om inte Reinfeldt tagit hälften av den). Från Centralen gick jag till Slussen, då jag inte har något busskort längre (ligger antagligen och vilar på en buss, men jag får ju ett nytt på onsdag eller liknande, så jag får promenera tills dess). Vi hamnade iallafall på For Friends på Hornsgatan och pratade och hade det trevligt. Jag lurade mina vänner att gå till Centralen med mig, där jag mötte upp Ylva för att köpa skor till henne och strumpbyxor (ett par glittriga, ett par randiga, ett par orangea och ett par aubergine-färgade) till mig.

Hemfärd och hemma väntade maten.

Nu blir det att promenera till Ylva för att stjäla hennes busskort, och sedan bygga mer garderob, snart klar med den första, och jag har redan en arbetsskada.


John Mayer - Clarity

The Build Up, Lasted For Days, Lasted For Weeks, Lasted Too Long

Oj oj oj. Målningen är klar och garderobsbygget är i full gång. Johanna kommer eventuellt tuppa av när hon ser garderoben. Jag är lite skakis fortfarande, och den är inte klar än. Men det blir nog bra. Vad gör jag när det är klart sen liksom? Det är lite ångestframkallande faktiskt. Olivia har lärt mig att göra stjärnor, så det får jag sysselsätta mig med ;) Jag är än så länge uppe i 13 stycken.

Kings Of Convenience & Feist - The Build Up

Take Me Back To The Place, Where No One Knows My Name

Hemma från en middag hos Johanna som var nice nice nice. Färgtema och jag var Tant Grön (fast mindre bitter hoppas jag). Hemresan var spännande; jag hoppar först och främst på en tunnelbanevagn, går genom hela, bestämmer mig för att byta vagn lite snabbt och smidigt, när jag hoppat ut, får dörrarna för sig att stängas och jag står utanför. Det var bara att vänta på nästa tunnelbana. Under de 6minutrarna som jag stod och väntade, hinner en rullstolsburen man börja ragga på mig på. Jag går på tunnelbanan och han fortsätter ragga. Jag kommer iallafall oskadd till Ropsten, där jag möts av en fjortisarmé som tydligen bestämt sig för att ta upp ALLA säten och vagnar på Lidingöbanan, jag får iallafall min plats och min del av min generations fjortisskvaller. Tillslut kommer jag iallafall hem, så nu är jag nöjd för kvällen.

Imorgon ska jag vara helylle och besöka IKEA, and I like it :)


Joel Alme - So Used To Be Saved

I Did Not Know You Then...

Vad gör man när man är klar med ett evighetsprojekt? Är livet slut då?





Kings Of Convenience - The Girl From Back Then

Judy, Let's Go For A Walk


I'm so clever, but clever ain't wise

Målandet har börjat och det börjar bli fint. Eller iallafall vitt. Garderober har börjat planeras och det kanske tillochmed blir ett rum tillslut. Vem vet?!


Babyshambles - Fuck Forever

Attention À La Dynamite

Jag har nån liten grej för snygga videos, utan någon som helst mening egentligen. Därför tyckte jag att den här videon till en del av Feist - Tout Doucement är lite fin. Sen att låten är bra i sig gör ju inte det hela värre ;)


I Really Never Learned How To Love You

Veckans tvång har framkommit...Jag måste måla klart! Vad är det för idé? Ska jag bli klar med något för en gång skull? Det vore ju vansinne! Men visst, jag får ju en ny garderob och ett fint rum..kanske..


(gammal gammal gammal bild)


The Cardigans - Communication

Det är mig dom kallar smutser!

Ikväll blir det hemfärd för hela slanten, ett par dagar i skärgården har varit jättemysigt. Många filmer, mycket skratt och galna upptåg har det varit. Bra helg.

Men jag saknar Towe, tacka vet jag sms!


Kristian Anttila - Smutser

These Are The Reasons I Think That I'm Ill

Jobbet är klart nu, 3 veckors tidigt uppvaknande och kroppsarbete är över. Nu ska jag ta det lugnt fram till skolan börjar. Börjar ledigheten med att åka till Ljusterö och mysa där i några dagar med mitt gamla tjejgäng. Det blir nog kalas!

Snart kommer Ylva bankades, så jag måste nog packa klart och fixa lite mat.


Laura Marling - My Manic And I

Love Is No Big Truth

Såg Kings Of Convenience idag i kungsan. Det var fint.

Kings Of Convenience - Love Is No Big Truth

Let's bring it back, back to you and me

Min familj kom hem idag och min mor kommer med ett kuvert till mig. Min släkt har kommit på en fantastisk idé inför julen. Vi ska alla kusiner fira en feng shui-jul nere i Göteborg. Kuvertet kommer in i samband med feng shui. I mitt kuvert ligger det en lott, på lotten står det ett namn, ett namn som tillhör en i min släkt. Den släktingen ska jag ge en julklapp till. Någonting som jag själv vill bli av med, och som skulle passa den personen. Till den presenten ska jag skriva ett rim, där det framgår vem klappen är till och vem den är från, utan att jag skriver några som helst namn.

Det tyckte jag var en fantastisk idé!


Miss Li - Bring It Back

Ketchup versus genocide

Dagen till ära har våran satkärring till chef sett att jag, Amanda och Natalie driver omkring i elbilen och har nu förbjudit oss att använda den. Tur att vi bara har 2 dagar kvar nu. Annars hade jag kanske fått benmuskler! Det vore ju förfärligt.

Jag är lite lycklig iallafall, för snart är det dags för äventyr, och planerna är på gång. Denna gången blir det ett lite kreativt äventyr också. Vi ska förändra hela världen!


Sebastian Tellier - Ketchup vs Genocide

I Get High On You Baby

Så blev det middag idag också. Pasta med ost- och spenatsås. Är lite stolt över att det ser så gott ut. Jag är annars expert på att göra så att mat ser motbjudande ut.






Miss Li - High On You

Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej

Du tog min hand och log mot mig under Elegi.
Du vet hur jag tänker.
Du vet hur jag fungerar.
Du ser när jag mår dåligt och när jag mår bra.
Du får mig att må bra när jag mår dåligt.
Du är perfekt!


En av de viktigaste människorna i mitt liv.

Vi är dom som kan skratta åt allt som är svart

Min Natt:
Jag kommer upp från tåget som anlänt 00.39 till min station. Börjar på vägen upp till huset undra var jag har lagt mina hemmanycklar. Inser till min stora skräck att jag har glömt dom hemma i fredags, då jag senast var hemma, och att jag är ensam hemma över helgen. Med andra ord hade jag ingenstans att ta vägen, inga vänner hemma på ön, närmaste vännen måste vara någonstans på söder, dvs 1h med natttrafiken, tillbaka dit där jag kom ifrån.

Jag bestämmer mig för att sätta mig utanför mitt trapphus och rota igenom alla väskor och påsar i kylan. Jag kommer upp till porten och ser att den är öppen och någon på första våning lassar saker in i en bil, bara det är ju misstänksamt, men jag brydde mig smärre. Jag åker hissen upp till min lägenhet och sätter mig hjälplöst på golvet utanför dörren. Ett nytt alternativ jag kommit på var att sova på golvet utanför lägenheten tills mina grannar vaknat, så jag kunde få låna extranycklar.

Jag rotar igenom alla gömda fack och inser att jag verkligen har glömt nycklarna. Jag börjar ge upp och tankarna går i dubbla tempot (vilket inte var särskillt snabbt, då min hjärna var lätt förstörd av sömnbrist). Jag ger upp och rycker hjälplöst i handtaget för att jag bara vill in. JAG VILL BARA IN! Och när jag rycker, så går dörren upp. Jag står i chock och inser till min skräck att jag hade dörren uppställd i fredags innan jag drog hemifrån och antagligen glömt att låsa den igen. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta men beslutar mig tillslut för att bara gå och lägga mig istället, lycklig över att jag faktiskt hade någonstans att sova över natten.

Kan för att underlätta förklara att våran dörr låser sig automatiskt, så fort man smäller igen dörren, för att ha den uppe, måste man ställa upp den med en spärr, och det görs sällan.


Lars Winnerbäck - Vi har solen i ögonen

Det är bara strimmor, ett litet kliv ut i världen

Hemma från en helt fantastiskt oväntad helg. Fredag blev som sagt Johnossi med Jesper, Oliver, Prillan, Danne, Sofie, Holland, Bella (sen typ 4 till som jag glömt namnet på). Efter det drog de vidare till Stureplan, en plats som jag lämnade ganska fort för att bege mig till Zinken för ett (vad jag trodde skulle bli) snabbt besök. Där möter jag upp Nils med vänner som köar för Winnerbäck-konserten dagen efter. Av någon konstig anledning hamnar jag och Towe i kön och sover över på trottoaren utanför Zinkensdamm IP.

Vaknade på Nisses arm med någon extremt spännande ny smärta i kroppen för att sedan spendera helt lördagen utanför zinken. 2 äpplen och en halv kebab senare blev det insläpp och det roliga kunde börja. Solen som lyst över oss hela dagen gick i moln och regnet började falla.

Konserten var fantastiskt, trots att jag inte är något inbitet Winnerbäck-fan. Mina favoritlåtar spelades och jag var allmänt lycklig, trots att jag kände mig som en dränkt katt.

Nu, 45h sen jag sov i en normal säng (då jag bara sovit på en trottoar i 2h (mellan 5-7)) är det garanterat dags för mig att sova.

Lars Winnerbäck - Strimmor

Oh Boy, You Make Me Feel Like, Oh Boy, You Make Me Feel Like, No Boy, Can Make Me Feel Like You

Jobbat klart för veckan och nästa vecka ägnas även den åt att jobba arslet av mig (åka golfbil).

Helgens planer lyder följade:
Fredag: Johnossi med random människor
Lördag: Winnerbäck med flickvän (x2) och ev lite killkompisar
Söndag: Det är knappt helg :(

This Is How You Spell "Hahaha, We Destroyed The Hopes And Dreams Of A Generation...

Ikväll blir det singstar med folket, hemma hos Jim. Cosyness :)

I want to be with you

Wicktor ringer mig...
Wicktor - Så hur blir det då? Ska vi ses ikväll eller?
Ellen - Towe tycker att vi ska sitta i varsin lägenhet som de pensionärer vi är och klappa på våra katter.
Wicktor - Men det har jag ju redan gjort idag?!
Ellen - Men du jobbar ju?
Wicktor -  Men jag slutar 4! Jag hinner ändå klappa katten?!

Oh No Ono - The Shock Of The Real

So watch your head and then watch the ground

Vi städade ett komposthus på jobbet idag och Amanda skriker högt. Jag går fram till henne och ser att hon har hittat en stor padda sittandes på golvet. Amanda springer omkring, hoppar och skriker, när hon har lugnat sig sätter jag mig ner på huk och sträcker fram handen, precis innan jag har nuddat den ser Amanda det och skriker av hela sitt hjärta och hela sin kropp som om jag var i livsfara "NEEEEEEEEEEEEJ EEEEELLEEEEEEN!!!!!". Jag vred mig av skratt i säkert 5 min, samtidigt som Amanda sprang och hoppade omkring av skräck och äcklan.


Tegan And Sara - My number

Se a vida é

Hellsing är mitt nya death note. Har nu 6 avsnitt kvar av serien. Bra serie. Folk får inte visa nya serier för mig. I'm hooked. Men men "se a vida é"...


Pet Shop Boys - Se a vida é

Jag önskar det var 80-tal

Igår blev det pride. Själv var jag så fin i mina chockrosa jeans, rosa bikiniöverdel, grön extremt (?)ringad tröja, rödglittriga skor, glittersmink och lila ryggsäck. Jag kände mig som ett dagisbarn kombinerat med en cirkusartist, men det var skoj det med. Nästa år blir det kroppsmålning, right Maria ;)


Johan Hedberg - Hurra För Fredag, Fest och Öl

Olyckskorpar, svarta katter; schas på er, tyst!

Pride idag. Är pepp, men trött. Får se hur livet blir idag.


Kristian Anttila - Ingenting, Ingenting...Ingenting!

Take a tip from me, don't go through the park

Belle and Sebastian - Like Dylan In The Movies


RSS 2.0