En god och en dålig nyhet.

Idag har jag två saker att prata om. Hästar och människor. Två ganska stora ämnen som jag tänkte disekera, och fokusera på 2 små delar av de stora ämnena. Mig som ryttare och....

Börjar med mig som ryttare.
Jag har idag lekt hästtjej och ridit Loni, Josefines häst. Det var otroligt kallt, som många av  mina vänner med comviq fick veta. Jag började med att skritta (?), dvs typ gå runt, då Josefine eller Towe höll i Loni (hästen) samtidigt som dom avgarvade och fotade. Sedan blev det lite lätt trav (typ småspring) också. Jag var så duktig så, och Loni samarbetade mycket fint. Jag hade en alldeles egen teknik som finns på film, som aldrig kommer visas för mänskligheten. Men vackert var det. Josefine litade tillräckligt mycket på mig för att låta mig rida omkring ensam i padocken (?). Jag skrittade runt lite grann, innan dom vågade låta mig trava på egen hand. Det blev däremot jättesvårt då Loni fått för sig att jävlas med mig och därför att jag inte vågade ta i och "sparka" henne.

Sen orkar jag faktiskt inte skriva om människor som jag hade tänkt, för det kom annat i mellan, som fått mig att tänka, vilket gör att jag verkligen inte är på humör för att skriva nånting flummigt och aggresivt som det var meningen. Men om jag skulle göra det nu, skulle jag gå under. Jag kan ju bara passa på att säga det att jag älskar när människor inte berättar saker. Håll tyst så länge ni kan, så blir jag bara mer sårad. Bra stil, gör en 'Ellen'. Nej, jag vill hellre att ni berättar det direkt till mig och inte via några omvägar. Nu kommer allting att bli som förr igen. Jag kommer gå under totalt, bara att jag inte kan gömma mig bakom andra den här gången.

(att lyssna till den här musiken samtidigt, ingen bra idé!)


Canon EOS 450D

Yes, i vår kommer den. Tror jag ska satsa på denna skönhet istället för storasystern 400D. Kan vara värt några extra kronor för lite mer fuktioner, orkar inte skriva ner allt, men läs själva här : http://www.fosfor.se/canon-eos-450d



Well Alright!

Min dag har bestått av ganska lite saker egentligen, en hel del kortspelande, massor av mat och lite, observera LITE plugg. Gick upp vid kvart i 9. Kom till skolan och sov bort förmiddagen, åt lunch, spelade kort med Joel, Jonathan och Towe. Åkte och köpte skor, blev mc-bootsen från skopunkten. Får se när jag vågar använda dom. Sedan var det matte som gällde, och sedan kortspel nere i cafeterian igen, med Jonathan, Simon ett tag, Maria, Rikard, Towe, Joel, Mathilda (?), Marcus (?). Jag ägde ett tag, sen var jag värdelös ett tag, och sedan blev jag kittlad ett tag och sedan drog jag hem till Jesper där ännu mer terror väntade. Men jag fick pizza iallafall :D
Hos Jesper skulle det vara intenstivt matteplugg, men det blev mtv-tittande och krig istället. Trevligt ändå ^^ Nu blev det ett sånt där tråkig inlägg om hur min dag har sett ut :S Inte bra inte bra!

The Hives - Well Alright!


mc-boots

Ibland måste jag få leka ytlig modebloggare också. Jag har hittat dom perfekta stövlarna
:( Jag var och shoppade med min mor igår, och vi gick förbi Marc O'Polos skyltfönster på biblioteksgatan, och jag stannar tvärt när jag ser dessa. Lite mc-inspirerat och hysterisk snygga. Sen att dom kostade 1400:- det var inte lika roligt. I skyltfönstret stod det 800:- så mamma och jag gick in, för på nåt sätt känns 800:- ganska bra för ett par kalvskinnsstövlar, men så var det 1400:-, vilket jag inte kan lägga ut om jag någonsin med ska till hultsfred eller köpa min Eos 400D.



Har nu hittat dessa istället, på skopunkten, lite bättre priset, men i skinimitation, vilket inte är lika roligt, men det fungerar :P Måste åka och kolla på dom tror jag ^^ Mamma har tröttnat på att jag köper glittriga små söta saker hela tiden, så ett par rejäla mc-boots kan hon inte säga nåt emot, hon gillade ju de från Marc O'Polo.
¨

I'm Mr Skag trendy, i'd like to talk to you

Har idag shoppat och promenerat i stan med mamma. Vi gick på Birger Jarlsgatan då hon säger:
- Ja, du har ju haft mycket herrbesök på senaste tiden
- Jaa, jag slår ju dig på den fronten iallafall, säger jag och skrattar
Mamma tittar bort och visslar hemlighetsfullt.. Tillslut säger hon:
- Jaa, när jag gick ettan i gymnasiet, jaa, du slår nog mig trots allt.

Såg/träffade hon Zillah och hennes förbannade jävla apa Totte. Hon den där jävla buktalerskan. Usch, att man kan ogilla människor så, utan att ens känna dom. Men ni skulle ha sett hur alla tanter gullade med "apan" som om Zillah vore 4 år, HON ÄR 19! INSE! SLUTA GULLA MED HENNE!

Jag har för övrigt shoppat en glittrig kofta idag, GLITTER ÄGER! Och sedan ett par helsvarta jeans, på Indiska. Även 5st DVD-RW blev det, vad gör man inte för konsten, fast dom payade mor för.

Tandläkare idag. Amer Hot rotade runt i min mun, lärde mig hur man använder tandtråd, slipade nånstans, sandpapprade nånstans, det var helt sick. man ska inte sandpappra i munnen! Så nu har jag ett sår i gommen
:( Poor me.

The View - Skag Trendy


Kanske är jag kär i dig..

I saw on TV about this little kid
Who had a pig for a pet
His mom had once been attacked by a dog
So a pig was the closest thing he could get

This has of course nothing to do with anything
I just get so nervous when I'm talking to you

My words are just coming out all wrong
I sure could use a little help
I think I'm gonna drop my cool now
The best way to touch your heart is to make an ass of myself

Jim invarderar

trupper har tagit sig in i ellens blogg. Vid frontlinjen sker just nu en enrom strid mot ellens glittriga skor och jims hö. jims höstrån sticker skorna så dom blir fulla av hö. mohaha.

Får nu nya nyheter om att jim tänker ta över världen. OCH DET GÖR HON.


JIM = QUEEN. MÖH



nu har ellens dator lågbattterinivå så jim kommer segra, mohaha och nu kom ellen tillbaka helt ovetande om mitt övertag. vilken suprise =D



nej engelskan kallar. puss / Världsdrottningen


"L'en är i micron. HAHA ELLEN ÄR I MICRON!"

he he. ja, min helg. ska jag dra några favoritcitat från helgen och även lite roliga historier hade jag tänkt. jag orkar inte dra genom hela mitt privatliv, det orkar jag inte skriva och ni orkar inte läsa. förutom nyco, men han är speciell.
(det blev aldrig några roliga historier typ. mest vardagssnack men jag hoppas att det intresserar fler än bara nyco)

början väl med fredagen. avr i skolan, pluggade franska och åt lunch med camilla och ida. jag satte ris i halsen och börjar hosta. jag och camilla går och lämnar maten och camilla utbrister "Oh NEJ! Nu har jag också en hals i hissen!" . Det var så otroligt gullit, jag stod och skrattade hur länge som helst :P

Resten av dagen spenderades i ett stall.Jag försökte med all min kraft vända hästen Sune emot Jim, Maria och Towe, men det slutade med att Sune var emot mig. Jag borde ha nöjt mig med att han var emot Maria och Jim, efterssom det är Towes häst antar jag att han har speciella känslor för henne. Jag fick iallafall med mig katten Arslet på min sida. Han hette enligt Towe, Kurt, men jag tkte att Arslet passade honom bättre. Han var söt, och jag är allergisk, det var en toppenbra kombination.
Jag åt förresten kroppkakor för första gången i mitt liv i fredags. Med sylt. Josefines mammas hemlagade, hemma hos towe. Men jag tycker däremot att det hade varit så hysteriskt gott om man hade nåt salt till istället för söt sylt. Oooh, stekt bacon hade varit toppen :D Eller kanske vanligt salt.

Jag övertalade iallafall Alex att han behövde komma ut och göra nånting roligare än att dö hemma i lägenheten. Så jag hämtade honom hemma hos honom och drog med honom ut på Lidingö. Vi tittade klart på första Death Note-filmen, han petade dock på mig hela filmen, för att jag höll på att somna, så efter den gick vi och la oss.
Jag fick inte sova längre än till 9 för honom då han var pigg och ville hitta på nåt annat. Jag var inte på humör för nåt annat, så jag "sov" vidare, då han petade på mig och pratade med mig, eller nöp mig eller alla andra sätt man kan störa en människa som sover på. You name it, he did it. Det slutade med att jag vaknade till lite iallafall och vi pratade lite och mös lite till innan jag blev tvungen att gå upp och duscha, han skulle nämligen dra hem snart och jag tänkte åka in och träffa Maria i stan. Hans föräldrar kom och hämtade honom, så jag fick åka in själv. Träffade maria och köpte ett par glittriga skor, är ni förvånade? dom är blå :)

Maria och jag åkte hem till mig och gjorde inte så mkt vettigt, hon väntade på att en person skulle logga in på min msn, så hon kunde fixa mitt liv. Men det hände aldrig. Josefine och Towe kom till mig :)
Vi köpte godis och tittade på Juno, som jag tkte var riktigt bra. Vi konstaterade att ingen hade blviit särskillt förvånad om jag blev tonårsgravid. Maria och jag frågade min mamma hur dom skulle reagera om jag kom hem och var gravid, och dom hade tydligen stött mig till 100%.

Maria sov över och vi drog härifrån ca 8.30. Jag till jobbet och hon någon annanstans.

Jag har idag jobbat med min bögvän Viktor. Man kan verkligen inte ha tråkigt med den grabben. Dagens tråkigaste skämt, som jag asgarvade åt för att det var så klassiskt och tråkigt.. förkortningen för lasagne på mitt jobb är 'L' och Viktor ropar på mig "L'en är i micron nu! HAHA ELLEN ÄR I MICRON!". Annars har det blivit en hel del dans och sång i köket för vår del. Är helt slut i mina fötter nu :( Och i resten av kroppen också :D

mi padre

oh fuck.. helt galet. jag hade mentalt förberett mig på att han skulle komma hem nästa lördag, men så kommer han hem idag från bangladesh. blev så otroligt förvånad när mamma sa att pappa redan var på arlanda i eftermiddags. det är ju en vecka för tidigt. nää, nu är hela min planering rubbad, allt är förstört.. hade iofs inte några speciella planer, men ändå. jag hade ju inte räknat med det. shiet.. men han är söt, så det blir nog lite roligare kanske.. allt blir lite sjukare när han är hemma, äntligen någon som uppskattar när jag sjunger på mornarna :)

i've been dazed and confused

har hamnat i en helt undebar zeppelin-period igen. lyssnar mest bara på led zeppelin. totally lovely.


Dazed and Confused
Ten Years Gone
Kashmir
Immigrant Song
I Can't Quit You Babe
Fool In The Rain

otroligt svårt att välja ut några av alla, vill helst lägga upp alla album, men det orkar jag inte. tog några med lite olika sounds. t ex så är 'Fool in the rain' mkt annorlunda gentemot 'Kashmir' eller 'Dazed and confused'. 'Kashmir' var nog den första led zeppelin-låten jag hörde vid medveten ålder och började älska, vilket slutade med att jag sitter och lyssnar 24/7 nu. led zeppelin och morrisey/smiths. där snackar vi musik.



i am the passenger

har inte så mkt att skriva idag, förutom att jag är president! LÄTT, det var jag och micke i toppen hela tiden, gustav och towe låg på neger resp. vice neger.
vi spelade mer senare, med johanna och josefine (jag och towe) och så kommer de fram en 92:a, svart kille och börjar fråga om vi kör 'neger och president'. vi fick alla lite ångest. men det löste sig...typ...
fick korvstroganoff till middag, det var typ det bästa på länge. det är nog min favoritmat, helt seriöst, vet inte vad det är, men senaste tiden blir jag så otroligt lycklig när jag får det. ni vet barn på julaftonlycklig.. det är fantastiskt ^^

dagens låt är garanterat iggy pop - the passenger (<--- inte samma video som visas nertill)


panic on the streets of london

min dag har varit spännande. och otroligt långa vänttider mellan allt jag skulle göra. jag har fortfarande inte vant mig vid att inte behöva gå upp och vara i skolan halv 9 på tisdagar, då jag förrut hade ph på den fantastiska tiden, nu börjar jag en halvtimme senare vilket betyder enormt för min morgon. jag har ingenting att göra hemma i en halvtimme. dvs. på med morrisey på cd-spelaren i vardagsrummet och dansa samtidigt som man äter eller borstar tänderna. kan en morgon bli bättre än med morrisseys fantastiska röst? tror fan inte det.
spelade..ermn.. 'neger och president' med joel och towe innan lunch. jag var faktiskt president hela tiden ända tills malin kom och ville vara med och allt nollställdes, då gick det åt helvete för mig. franskan gick ut på att jag och jacob pratade om hur lite vi förstod och hur onödigt alla övningar var, mkt underhållande faktiskt.

maria och jag gick till mcdonalds och köpte garlicdipp och en guacamole. tjejen i kassan måste ha undrat vafaan vi skulle med en garlicdipp och en guacamole till, men det var ju till chipsen såklart!
när rikard, jonathan och frasse ätit upp alla våra chips sprang vi till pressbyrån och köpte en påse chips till pojkarna och lite lösgodis till oss. (måste säga att det här är ett sånt där otroligt ointressant inlägg om varje detalj i mitt liv). spelade lite ner 'neger och president' och fick sällskap på tunnelbanan hem utav rikard.
fick ett sms från maria när jag kommit till ropsten dom sa 'RING!' och det gjorde jag. jag fick en mycket skrikande, exalterad ryska att prata med. det hon sa var otroligt roligt tkte jag (inte "HAHAHA"-roligt, utan "GU VA ROLIGT! Va glad jag blir för din skull"-roligt). hon var smått nervös, så jag, snäll som jag är, fick lugna henne och uppmuntra henne. en snygg kille hade frågat om hennes nummer på tunnelbanan ^^

nu får vi se hur livet fortsätter. ska fortsätta att lyssna på morrissey och smiths ikväll, det är en sak som är säker. ska försöka ladda ner lite ny musik också, se om jag hittar något passande.

har för övrigt varit fast på jamie cullum - i get a kick out of you idag. mina stackars vänner har fått höra det många gånger idag. förlåt ^^ var glada över att det inte var peaches, vilket har hänt förr.. typ "suckin' on my titties, like you wanted me, callin' me all the time" etc. inte lika bra att sjunga högt i korridorerna i alla lägen :P

image39

Jim <3

image38

Jag blir bara så otroligt lycklig så fort jag ser den här bilden.
Så otroligt mysig bild, på en så otroligt mysig människa (Josefine).

my little ponny-band

alex sitter och är förbannad över några vänner som ska skapa ett wizardrock band. ett band där alla låtarna kommer handla om harry potter. jag förstod genast hans ilska och föreslog att vi tillsammans skulle skapa ett ponnyband att kontra med. ett band bestående av ukulele, blockflöjt och sång, och alla låtar handlar om my little ponny. han var först skeptisk till idéen, han ville ha ett mer aggresivt band, hata harry potterband-bandet. jag förklarade för den lilla vithårige gossen att våld och hat inte löser något utan kärlek och glittriga ponnys är lösningen på alla världsproblem. han blev då mer intresserad och gav med sig. jag tror att idéen om 14 violinister som var med i bandet på söndagarna gjorde susen. det var nog den största anledningen till att han trodde på min idée. nu måste jag bara införskaffa en ukulele...och få tag i 14 violinister. även ett bandnamn.


mjähä

he he he..
ja, igår var jag med nyco och ylva. fikade på 60's. ermn. sedan var jag med ylva hela natten. det fins några riktigt underhållande klipp från våran natt, då min kamera fick dokumentera. får se om jag orkar och vågar ladda upp något av de. vi somnade otroligt fort vid 5 och blev väckta av amanda som ville spela need for speed. vi tvingade henne att laga våfflor till oss, samtidigt som vi låg kvar i sängen, vilket hon i stort sett gjorde, eller jag duschade och ylva åt mackor samtidigt som amanda lagade.
jag pratade med lite folk, missade nästan 2 tåg, lyckades kuta ner till det andra och hann. åkte hem till alex, tittade på kikis expressbud och sov i hans föräldrars säng en stund, jag var så sjukligt trött, började se på den första death note-filmen.. sen kom hans föräldrar hem och erbjöd att jag fick äta middag där, men jag blev tvungen att springa hem.

jamie t - sheila




citat

Kvällens fantastiska citat :D

Jag blir så jävla förbannad *brgbrhgmmrgrbggmbg*

*aggresivt mummel*

Everybody in the club gettin' tipsy

Jag gör ingenting handsfree, handsfree

The death penalty crew, murder fo' life

No longer lonely oh oh oh

Jag har en pinne i håret!

Oh, laxpuding! Mitt te smakar laxpudding!

Mjikikikikikiki *ellen skrattar*

Du måste verkligen omvändas så snabbt som möjligt


Jag playar now

Åh, apropå band, jag fick ett nytt band av mamma (tittar på armen) oh nej! jag har tappat det (absolut noll inlevelse)


cocker spaniel, c'est moi

kör en punktlista idag igen. så ointressant att läsa om alla mina dagars smådetaljer:
> upp vid tjugo i nio
> skola
> prata med kusin
> prata med gustav, micke och danne
> lunch med micke, gustav och towe
> sjunga för maria
> naturkunskapslektion
> religion, såg film om destruktiva sekter..om Jim Jones och peoples temple
> hämtade amanda nere vid ingången och började packa ihop mina saker
> pratade med lite folk.. försökte prata med maria, som pratade med jonathan, rikard och fanny
> började dra hemmåt mot oändligheten och vidare
> hämtade gogreen salsa och kokosmjölk hemma hos mig, även laddare
> lagade mat hemma hos amanda
> drog till elverket för att jobba på live E
> micke, towe och jim kom och joinade mig
> dansade en jävla massa
> fotade en jävla massa med amandas och towes kameror, även min lilla kompakta skit, inser hur gärna jag vill sätta ögat mot när jag fotar, och det går inte med min raring
> släppte micke, nico, bea och sandra på bussen och drog med towe och jim hem till mig
> lagade mat (mackaroner med ostsås) och somnade framför chocolate
> vaknar, bäddar och sover

det var en förbannat lång lista måste jag säga.

kan tillägga att jag har stora planer..STORA planer.. på mitt hår.. ännu en gång ska det hända någonting hade jag tänkt.. kortare ska det blir.. kortare som fan..sen har jag en till plan, men vet inte om jag vågar eller skulle passa.. det är med, MYCKET mer smärtsamt än att klippe håret, något som jag har velat väldigt länge..



rubiken handlar om hur jag har sett ut hela dagen, med mitt hår. som en cockerspaniel-hund


Dah dee doo dahdah dee dah doo dah dahdah domdom dada domdom dom dadee dah doo dahdah dom

jamie t - if you got the money
har fastnat på min hjärna, undra när det ska lossna egentligen.


det var otroligt fantastiskt.....(sen slutade jag skriva i en halvtimme, kom tillbaka och jag har INGEN som helst aning om vad det var jag tänkte skriva från början, så vi börjar om.)

tar dagen i punktform:
> folk och försvar - rollspel
> lunch i skolan
> fystest på idrotten
> kladdkaksbak och tedrickande framför donnie darko med towe, wicktor och amanda
> art's birthday party, men pga av mitt fiasko förra torsdagen blev det hemgång vid 10, missade det enda som jag verkligen ville se
> nattens sömn blev nog den på lö-banan hem

mysigt va? haft en trevlig dag, i mina röda jeans, som helt galet nog har blivit för stora?! dom var ju bisarrt tajta i somras. någon som kan förklara? kan det ha något att göra med att jag inte ätit nåt på hela julen typ. men sen kan man dra den fantastiska historien om att jag ätit frukost på mcdonalds 2 dagar i rad nu.
tisdag - mctoast
onsdag - cheeseburgare och liten pommes (klockan 12, orkade inte äta skolmaten, när jag anlände till lokalerna)
jaja, får äta lite mer där när lönen kommer så att jag fyller ut mina byxor igen. har inga som sitter tajt längre. inte bra, inte bra.


Dagens underkläder, för din skull älskade Nyco..

okej nyco, nu ska vi få till ett inlägg om dagens underkläder...
ermn. jag har under dagen haft strumpbyxor på mig..tjocka nånting från nånstans. trosorna är ljusblå söta med spets från triumph..bh'n är en ljusbrun från h&m our perfect kollektion.. annars kan man ju göra en maria. men det ska vi inte nämna här, men fan va ja garvade ^^ du får fortsätta göra sånt som jag också gör, klanta till dagarna rejält. jag älskar att skratta åt folk, och inte bara åt mig själv när jag gör nåt galet dumt ^^ att det var just underkläderna gjorde min dag.
nu sitter jag fortf med samma trosor och bh iofs, men har bytt ut strumpbyxorna mot raggsockor och mjukisbyxor..  hetaste outfiten ever :)


Hö, bara för dig jim :)

är vallfoder som har torkats. Förr torkades höet ute på fältet i hässja; idag sker det "på slag", liggande bredspridet på fältet 3-5 dagar, och vänds varje dag, en på grund av risken för regn vanskligare men ur arbetssynpunkt betydligt lindrigare metod än hässjning, eller inomhus på en skulltork efter att gräset förtorkats ute 1-2 dagar.

bloggen

jag måste faktiskt erkänna att den här bloggen har förlorat lite av det som den en gång var. en gång i tiden handlade den faktiskt om mina underkläder och...inte så mkt mer faktiskt.. för sen blev allting konstigt.. så jag tänker att alla (dom typ  2, nyco och josefine, det värmer) läsare ska få berätta vad ni vill läsa om. vi vet redan att nyco kommer få ut sig orden "underkläder" som alltid. nyco raring, vi vet att du vill veta, och det kommer säkert tillbaka någon vacker dag. om inte, får du väl fråga mej själv. och josefine, HÖ! finns inte i min värld, inte strö eller havre heller, träns, sadlar och liknande, nej, josefine.
så det är ju bara att hojta till vad ni vill läsa om..

Mjähä.

rehab.

min dag började bra. vaknade 06.58, bestämde mig för att snooza, ställde tydligen om väckarklockan till klockan 07.59, vilket innebar att mitt tåg gick 5 minuter senare (08.04) där jag skulle träffa eva och amanda. smsade och sa att jag missade det och hoppade in i duschen, klädde på mig och sminkade mig, lagom till 08.14 var jag klar att åka iväg. smsar jesper att laga frukost åt mig, han hade redan åkt hemifrån, smsar towe att laga nånting åt mig, vilket hon gör, men glömmer på köksbänken. jag möter johanna i trappan upp till skolan och får henne att följa med mig att köpa något att äta, stack till mcdonalds och köpte en mctoast, som fick bli min frukost, tillsammans med lite lösgodis som jag hittade i väskan, som jag fick av amanda igår. gick till tema-lektionen kollade på Hotel Rwanda. trots allt hemskt som hände, så saknar jag verkligen senegal. hela stämningen, folket, ALLTING.

på vägen hem var jag inte sugen på att åka hem överhuvudtaget, en typisk lämna-landet-dag. det var nära att jag lämnade stockholm ett tag. eftersom jag inte ville hem, segade jag på vägen till gullmarsplan. väntade på anton tillsammans med elle och sedan tog jag tunnelbanan till slussen, men längre än så kom jag inte. jag visste att om jag satte mig på ropstentåget skulle jag åkt hem och mitt liv hade rasat samman. så istället sätter jag mig på en bänk och läser, lyssnar på musik och läser, läser och läser. missade ungefär 7 ropstentåg och minst 11 mörby centrumtåg. när jag tillslut bestämt mig för att ta tåget hade jag suttit i 45 minuter, och det tog verkligen emot att gå på tåget, inte gjorde namnet på vagnen saken bättre, Sven-Roland, jag var inte pepp på att åka med Sven-Roland. när jag kommit till gärdet, hade det blivit för jobbigt och jag steg av. amanda smsade mig och undra var jag var. jag förklarade och jag träffade henne på t-centralen, vi begav oss med röda linjen till gamla stan innan vi insåg att vi behövde godis för att fortsätta min rehabiliteringsresa. så vi tog tunnelbanan tillbaka till t-centralen, köpte godis och jag beslöt att min rehab var över och vi tog tunnelbanan hem igen, jag ville inte vara ensam så hon följde med hem till mig och bakade focaccia. nu är jag helt återställd, för några timmar framöver, men ni behöver inte vara oroliga, imorgon efter att ha sett folket i skolan, kommer jag ha lika stor ångest igen och panik. josefine, towe och elle, ni vet, jag kan verkligen inte prata med folk jag känner men inte känner. jag vill! jag vill! inte med den personen, det går bara inte. det är som om det finns ett stopp. ni måste verkligen puscha mig. imorgon SKA jag klara det.


jag är nog tuffare än vad somliga tror...

helt seriöst. folk måste tro att jag inte klarar av någonting själv, då jag ALLTID ber om hjälp med allting, alltid pratar om mina problem med andra och alltid vädrar vad jag känner för folk, för andra. själva personen i fråga får sällan veta vad jag känner, inte visat i ord iallafall, men med gester som inte alltid snappas upp, verkar det som..
men jag är mycket mer självständig än vad folk tror, om man bortser från att jag älskar att vara med människor och är fruktansvärt sällskapssjuk. är ni ensamma nångång kan ni räkna med att jag vill göra någonting, prata eller vad som helst. ring mig, dygnet runt, jag finns här. men tillbaka till mig... jag KAN ta egna beslut och jag gör det. jag kanske bara tar folks råd på vägen, men oftast vet jag själv vad jag borde göra och om folk ger mig dåliga förslag som inte följer det som jag vill, så lyder jag inte blindt. jag har en egen vilja, som är otroligt stark, jag vet vad jag vill, att det ofta går fel på vägen är en helt annan sak...
 
sunt förnuft är en annan del som inte tillhör mig och min kropp..

smeknamn

Måste ta och göra en smeknamnslista a la Josefine...

Ell - Av Alex och numera dom flesta av mina vänner, började med att han inte orkade skriva eller säga hela mitt namn så Ell fick duga :P gillare
Donken - Av pappa, vet faktiskt inte varför :P, blivit kallad det hela livet
Ellmokk - Av papi, vet inte varför, hela livet
Elldonk - pappa, vet inte varför, blivit kallad det hela livet :P
Mupp - Nyco :P
Ellen - Typ dom flesta
Kantarellen - Mami
Elliot - Byet, för att jag var han bästa vän i 1:an och han hade lite svårt att acceptera att jag var en tjej och inte kille
Ellie - Av Boris då vi läst "Imorgon när kriget kom"-serien av John Marsden, han kallades för Homer, jag tänkte på honom när jag läste om Homer och han tänkte på mig när han läste om Ellie, så de blev så ^^
Elwa/Elva - Av people i skolan :P

Säg till om ni kommer på fler!

Doppler

Folk har på pappas jobb sagt åt honom att han är otroligt lik Doppler, i boken med samma namn, skriven av Erlend Loe. Jag håller på att läsa den nu, och har hittat 2 stycken som verkligen identifierar min pappa.

#1
"Jag cyklar naturligtvis året om. Till och från jobbet. Jag är cyklist. Jag är kanske först och främst cyklist. Inga omständigheter hindrar mig. På vintern använder jag dubbdäck. Jag har cykelhjälm. Cykelhandskar. Särskilt lämpade byxor och jackor. Cykeldator. Lampor. Jag cyklar fyrahundra mil om året."

#2
"Kalven ska heta Bongo efter min far, slår det mig medan jag traskar tillbaka mot skogen. Även om min far inte hette Bongo ska kalven heta det efter honom. Ibland måste man kunna vara öppen för den sortens kopplingar."

Min pappa är verkligen sån, om man nångång spenderat en stund att prata med honom, ätit middag hemma hos mig eller liknande så borde man ha insett det. Det med cyklingen är att han har i fler år nu cyklat till och från jobbet, som ligger i Solna. Oavsett årstid och väder.

mjähä

det är ungefär så jag mår just nu..  mjähä..säger allt..
jag har utegångsförbud, eller likande, inte ett uttalat sådant, men en tyst överenskomelse. mamma har aldrig sagt de orden "du har utegångsföbud" utan det bara är så. allt hon säger menar det. anledningen till detta förbud kan samanfattas med några ord, torsdag kväll, guitarr hero, jesper och olvier, missad tunnelbana.
jag var hos jesper och spelade guitarr hero i torsdags, oliver kom dit, vi spelade..jag lovade att vara hemma 12, lyckades tjata mig till att ta tunnelbanan som gick 00.38 från zinken. men att släpa med olvier som samtidigt smsade josefine från min mobil var ingen lätt match, typ släpade och pushade honom, vilket ledde till en missad tunnelbana. efter att ha väckt min syster, towe och försöka väcka pappa var det bara mamma kvar. ooh. jag ringde, hon blev som väntat bajsarg..hon säger först åt mig att ta en taxi hem, sedan ringer hon och säger att hon kommer och hämtar mig. jag tror att det var en del av hennes onda "ellen ska had åligt samvete"-plan. jag skulle sitta bredvid henne en stund å må dåligt för mina synder. vilket fungerade, jag såg nog otroligt ångerfull ut där ett tag. :P

kom hem och borstade tänderna o ställde väckarklockan, orkade inte gå upp, towe smsade och vi betämde att vi skulle träna efter lunch istället, så ja ställde väckarklockan på 10, men glömde aktivera, så ja vaknade 20 över och snoozade till halv 11, gick upp, tog tåget 11, åt lunch i skolan, pratade med rikard och jonathan och drog sedan till gymmet. tränade kondition med tows, danne och alex var också där. trodde att allas vår älskade krum var där också, men de va han inte, de va nån som va lik. vilket var tur, för jag hade inte kunat koncentrera mig, bara fnissat och rodnat ^^
tränade, duschade och åkte till medis där aj drack varm choklad med ylva, nico, sandra, ida och bea. drog med mig ylva hem, då jag inte vågar vara ensam med familjen, ja vill itne ha nån utskällning från mama.. ylva räddade mig emd andra ord. vi åt 19-årsmiddag med grannarna och pia och kristina, (karin fyllde 19 i tisdags). ylva och jag pratade lite, fotade lite och sedan drog vi till gården med amanda, de va inga roliga där så vi drog hem till var och en istället. jag satte mig vid datorn, tröttnade snabbt och gick och la mig och läste doppler. var trött som ett as och somnade snabbt. vaknade 2ggr av att jesper och oliver ringde.. jag blir tvärt emot alla andra glad när folk ringer och pratar gärna.. kanske inte pratar så mkt, men jag pratar iaf lite.. så ring på..

vaknade idag halv 3 och har inte gjort nåt annat än att försöka slå ihjäl min skoldator..och ätit finskt godis.
duschat och skrivit det här inlägget förrut, men lyckades radera det, så nu 15 timmar senare är jag klar igen.


tillägnat towe

image32

Min älskade Salem Al Fakir vann 4 grammis och jag var en av dom 3 som fick VG på matteprovet :D
Happyface? :D

inte för att någon läser men...

kan ju berätta lite om gårdagens bravader..
gick första dagen i skolan efter lovet, trött som en gnu kan jag påpeka..efter engelskaredovisningen där det enda hon klagade på var att jag sa sheep istället för cheap. Men men, det kanske man kan överleva. sedan "åt" jag lunch, jag drack vatten i stort sett, alex ringde och jag drog över till honom för att få gråta en skvätt. blev inget gråtande iofs, eftersom jag inte skulle gråta, det var inte därför ja va där, men ändå..blev lite wow, nudelsoppa, emofrisyr (som slutade med att jag stod och tvättade håret i en kvart över hans badkar), upptäkte att han var kittlig och sedan lite prat..

mötte mamma på ropsten och vi åkte och handlade mat till oss och till mormor. jag träffade henne för första gången sen hon åkte in till sjukhuset, vilket var så otroligt obehagligt, det var inte min mormor som satt på en stol i köket, det var en trött, svag, deprimerad, gammal kvinna som jag inte kände igen, min mormor är pigg, glad och hjälpsam. min morfar har alltid sett jätteskruttig ut jämfört med henne, lätt halt och halvdöv, men nu såg han ut som om han kunde ställa upp i OS. min mormor berättade att hon inte förstod vem hon var längre, att det inte var hennes kropp, eftersom hon inte kunde använda den som hon ville, hon kunde inte förstå varför hennes ben inte orkade bära henne. hela den vistelsen gjorde mig så otroligt deppig och fick mig verkligen inte att må bättre. mamma berättade att antingen så är mormor tillräckligt envis för att träna upp sig själv igen eller så kommer det slå till på riktigt och vi kanske förlorar henne.. fasen.. orkar ja de liksom?

Söndag

Nu klockan 10 har jag vaknat, eller jag vaknade halv 10, väckarklockan ringde kvart i 10, jag snoozade en kvart. Gick upp relativt pigg, kokade te, och nu har jag väckt mamma. Vi ska iväg på konstutställning. Jag vet att jag inte borde, men om man tänker på såhär. Om jag inte bestämt mig för att gå på konstutställningen, hade jag sovit till klockan tre, dvs jättelite tid att plugga på och sedan pigg inatt när jag måste sova, vilket resulterar i "ingen bra idé".
Så nu ska ja mysa i mig teet och sedan dra iväg till Waldemars udde på promenad och konstutställning med mor.

image31

Bilden är en länk..

Utställningen var jättemysig. Kollade på James Rosenquist, Roy Liechtenstein, Robert nånting, Dine.. var mkt häftiga tavlor.. blev lite födelsedagsshopping åt min syster som fyller 19 på tisdag också. En tröja från topshop, sedan mat från t-jarlen. Mysig dag. Nu blir det engelska...faasen..


pisse-nisse

yes, jag blir bara mer och mer deprimerad över just en sak. eller ja, mitt liv är ju helt galet just nu i övrigt också, men en sak som jag störde mig på ikväll. bara en liten elak retande detalj. kattallergi.
satt i evas soffa, hade klappat och fotat nisse (evas underbara katt) tidigare på kvällen. och när vi sitter och tittar på hairspray, så märker jag hur det kliar mer och mer. springer till eva och frågar om sminkborttagning, tar bort all mascara och fortsätter kolla på filmen. det ger sig inte. det slutar med att jag ber amanda och ylva pausa filmen, så att jag kan springa hem och hämta ögondroppar och allergipiller. jag förstår inte hur jag kan glömma det hemma varenda gång jag drar till eva. nu har jag iallafall stoppat det i jackfickan, så nu ska jag överleva. för så fort jag har tagit dropparna, så blir allting bättre, jag störs inte alls av det. men innan dess är det ett helvete. det går inte att förklara den fantastiska smärtan i mina ögon när jag är hemma hos eva. men men. nu ska det inte vara något problem längre.

hairspray var för övrigt en mkt bra film, väldigt söt ^^

2008

image30


OMG!
Jag glömde Oh No Ono! Men det är nog bara för att dom måste komma, mina änglar!






danderyd

så har min söta mormor åkt in med ambulans till danderyd. rolig start på dagen...

RSS 2.0