Ingen bra bild, men en bra pizza blev det
Julias Powerpizza
(min fina desperata hemmafru till vän Julia tipsade mig om detta snabba pizzadegsrecept)
3,5 dl vetemjöl (Jag tog 1,5dl rågmjöl och 2dl vetemjöl)
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
25 g margarin
1,5 dl mjölk
Margarinet ska vara rumsvarmt. blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Hacka margarinet och arbeta ihop det med mjölblandningen. späd med mjölken, lite i taget och arbeta degen tills den får en smidig konsistens och känns elastisk. Samla ihop den till en boll och låt den vila medan du gör i ordning tomatsåsen etc.
Kavla ut degen på plåten och garnera med diverse tillbehör och så in i ugnen och grädda ca 15 minuter på 225 grader!
Min pizza med färska skivade tomater, skivad zucchini, hackad spenat och champinjoner. En blandning av parmesan och grevé på det, med en tomatsås (fräs finhackad gul lök, vitlök, oregano, salt, peppar i lite olivolja, häll i krossade tomater, en finhackad färsk tomat och låt koka på medeltemperatur i ca 20min. ju längre koktid, desto bättre sås) som bas på degen.
Ett litet tips är att förvärma plåten i ugnen, innan du lägger in pizzan i ugnen, så blir degbottnen krispigare.
(min fina desperata hemmafru till vän Julia tipsade mig om detta snabba pizzadegsrecept)
3,5 dl vetemjöl (Jag tog 1,5dl rågmjöl och 2dl vetemjöl)
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
25 g margarin
1,5 dl mjölk
Margarinet ska vara rumsvarmt. blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Hacka margarinet och arbeta ihop det med mjölblandningen. späd med mjölken, lite i taget och arbeta degen tills den får en smidig konsistens och känns elastisk. Samla ihop den till en boll och låt den vila medan du gör i ordning tomatsåsen etc.
Kavla ut degen på plåten och garnera med diverse tillbehör och så in i ugnen och grädda ca 15 minuter på 225 grader!
Min pizza med färska skivade tomater, skivad zucchini, hackad spenat och champinjoner. En blandning av parmesan och grevé på det, med en tomatsås (fräs finhackad gul lök, vitlök, oregano, salt, peppar i lite olivolja, häll i krossade tomater, en finhackad färsk tomat och låt koka på medeltemperatur i ca 20min. ju längre koktid, desto bättre sås) som bas på degen.
Ett litet tips är att förvärma plåten i ugnen, innan du lägger in pizzan i ugnen, så blir degbottnen krispigare.
Kommentarer
Trackback