Min arbetsdag

Min dag på jobbet:
  • Proppen till kassa och kaffemaskin gick 2 ggr (kassa, kaffemaskin, taklampa, läskkyl, telefon dör)
  • Alla kvittorullarna tog slut, vilket resulterade i att vi inte kunde ta betalt med kort
  • Det började brinna, vilket resulterade i att brandalarmet gick
  • Jag hade feber mellan 11 och 15
  • Chefen hade glömt telefonen, vilket resulterade i att vi inte hade någon kontakt med honom
  • Jag har nu ett halvkapat pekfinger och ett stort blåmärke på armen
Rent ut sagt en pissdag på jobbet. Men, imorgon är det en ny dag på jobbet, frågan är om jag ska satsa på att göra den ännu pissigare än idag eller om jag ska göra det till den bästa på länge?!

Om kocken själv får välja


Mellanlandar

Nu har jag kommit hem och nu ska jag gå till jobbet.
Jag håller förresten på att bli sjuk, kan knappt andas och har jätteont i magen, inge roligt alls.

Nu - 20 minuters skogspromenad med min ipod för att komma till jobbet!

TJING!


Tears for Affairs

Jag visar väldigt monogama drag just gällande musik; genom att jag bara lyssnar på en eller två låtar konstant. Jag har en tendens att lyssna sönder låtar, eller iallafall spela låtarna så att dom spelar en större roll i mitt liv. Några låtar som har blivit såna är Colin Hay - Maggie och Kings of Leon - Sex On Fire.

Nu har även denna lagts till på listan. Min syster spelade alltid den här skivan när jag var lite yngre. Den är fin, hela albumet.



Le Petit Nicolas is killing me!

Jag har nu läst en halv sida ur boken och inser att "Nej, franska är inte min grej."
Är det nu man hoppar av kursen? Eller skolkar man bara imorgon? Pratar man med läraren och säger att jag inte förstår något ur boken, vad ska jag göra? Eller hur gör man?

Jag tror att den temporära lösningen på problemet får bli att jag skolkar imorgon och sedan läser jag ikapp och försöker förstå, för att sedan ta livet av mig nästa onsdag, då jag inte har läst något alls och då måste läsa 6 kapitel. Bra idé!

I min värld har detet makten.


Grattis!

Grattis raring : )



This distance between us makes me want you more


Delad vårdnad; så fungerar det

Här hemma pågår det skiljsmässa, nästa onsdag ska allt ha gått igenom och vi ska då ha löst problemet med våra gemensamma barn. Det är en svår process, men vi ska klara det. En sista kraftansträngning som par, för att sedan gå skilda vägar.

Som tröst har jag internetshoppat nödvändigheter inför kommande livserfarenheter.


Kärleken är dödens motsats

Nu har jag sovit i 1,5h.
Jag dricker nu isvatten.
Och i ungefär det tempot tänker jag fortsätta min dag,
trots att en flicka på min franska redan gjort klart allt inför läxförhöret på torsdag.


Syskonen på Polen-semester, sommaren -99 kanske?!

Du är knäpp, men jag tycker om dig ändå


En helg på ön

Helgen har (förutom fredag kväll) spenderats på ön, med mina gamla vänner i mina gamla hoods. Jag har sprungit omkring i stort sett osminkad med mysiga klänningar och kjolar för att hänga med Eva och Amanda (även Ulrika och Kaj dock). Spelade kort hela lördagkvällen med de fyra, för att sedan snacka killar med Amanda och Eva till 3. Åt extrema mängder och än idag (hela flera timmar senare) äter jag konstant. Inge bra va ;)

Idag blev det promenad med Amanda till mitt jobb för att äta lunch där. Väl där överraskade vi Jonathan som blev väldigt glad över att se oss, vilket resulterade i många och långa kramar. Jag åt en chilimarinerad lax med pasta pesto till lunch och avslutade med morotskakstopping samt hallonpaj. Jag tycker nog om mitt jobb trots allt.

Sedan drog jag, håll i er nu, och tränade! Sprang på löpband i 30 min bara för att jag kände för det. HAH!


Ferrari-bilar

Läs detta

Visst, det var inget man inte redan visste, men blev dom tvugna att ta upp just ferrari-bilarna? ;)





(Kan ju även passa på att säga att jag visste detta redan och jag äter inte mindre godis för det, blir inte särskillt äcklad, utan det är snarare grejen att dom tar upp mitt favoritgodis. Mina älskade ferraribilar ;P )

Oh get me away from here I'm dying

4-5h senare är jag hemma igen. Kvällen blev inte så dötrist...och...långtråkig och....tråkig, utan alldeles...alldeles underbar (trevlig åtminstånde)!


...Om jag vore en stor bloggare...

Om jag var en stor bloggare nu, skulle jag nu skriva ett inlägg som såg ut ungefär såhär:

Den här veckan har varit stressig, men rolig. Det är roligt med lite fart och fläkt i vardagen, men nu är jag helt slut och tänkte därför bädda ner mig i soffan med en burk ben&jerrys och de senaste avsnitten av Gossip Girl och sedan se The Notebook. En myskväll med mig själv helt enkelt. Det ska bli så skönt att bara rå om sig själv för en gång skull! Jag kanske tillochmed målar naglarna och tar mig en ansiktsmask. Sedan ska jag sova tidigt för att vara riktigt pigg imorgon när nya äventyr väntar! Upp med tuppen för att gå på en bloggfika med söta bloggaren xxx. Hur mysigt som helst!


Vad ska ni göra ikväll?

Ha det bäst <3
XOXO


Men nu är inte jag en stor bloggare och tänker fan inte ljuga, jag har inget att göra, jag har pisstråkigt och kommer antagligen inte måla mina naglar ikväll. Jag kommer heller inte se The Notebook eller ha ludna tofflor på mig. Jag kommer nog sura för mig själv med någon tragisk krigsfilm för att sedan återgå till att titta på Per Morberg, och sedan gå och lägga mig alltför sent, utan att ens ha gjort någonting vettigt, bara suttit och väntat på att någon rolig ska logga in på msn. Sen kommer jag vara trött som en idiot imorgon och kommer nog inte gå upp förän 1. Men TJING! It's my life, tydligen.

Söta Rikard



Han är så fin så fin!

Le Petit Nicolas



Hej, vi ska läsa böcker i franskan, det här är ett skämt. 150sidor franskatext, jag tror inte det va ;)

Oj!





Minst sagt effektiv kväll!

Johnossi och Krunegård

Grattis Johnossi till P3-galans Årets Grupp

Johnossi feat Krunegård - Jul e Kul

Heineken

§

Pluggafton


HAHAHAHAHAHAHA


Tanterna som gör min dag

I dag när jag var på väg hem från skolan sitter jag och sover som vanligt på tunnelbanan när jag helt plötsligt blir väckt av att något rör vid min fot. Jag tittar upp och ser att en tant har satt foten på min och ser förvånad ut själv, för att sedan ursäkta sig för att hon väckte mig och börjar sedan prata om varifrån jag kom och vart jag var på väg. Jag förklarade att jag hade varit i skolan och sen var konversationen i gång. Hon konstaterade att jag hade gott om tid på mig att bestämma mig för vad jag skulle göra av mitt liv, och att jag skulle satsa på att plugga nu under lågkonjunkturen. Såna möten gör mig glad, tanter gör mig glada.

FITTA!

Det här är inte ett normalt beteende. Igår satt jag säkert 4h och läste på 1000 apor, stureplans vackraste och på Parisas bloggar. Vid halv 3 går jag och lägger mig, och det enbart för att internet dör. Måndag, jag går upp vid 11 och sätter mig genast vid datorn och klickar mig in på 1000 apor. Det är inte hälsosamt!

Dö Internet! DÖ!

Senegal

Man blir ju lite härligt nostalgisk och resesugen när man hittar alla gamla bilder från Senegal, Lanzarote och Turkiet.


Isle de Gorée, Senegal -07


Isle de Gorée, Senegal -07

A Wild Sheep Chase



Her face had no expression, like a photograph of a sunken city on the ocean floor.

- Haruki Murakami, A Wild Sheep Chase

Nyårslöften

Ja, okej, 9 januari. Najs. Ett datum som alla andra. Men! Jag ska köra lite nyårs"löften" idag, så att jag har något att bryta senare iår. So here we go!

  • Ha kjol eller klänning minst 5 av veckans 7 dagar (har lyckats än så länge, hade jeans två dagar förra veckan, och då jobbade jag lör-sön och det är byxtvång)
  • Våga mer (Också redan startat bra kan jag lova)
  • Fota mer
  • Vara en bättre vän :)

Mjihihihi




Ibland går livet bra, 2:ans första slutbetyg avklarat. MVG i Historia B!
Lycka!

Akademibokhandeln har lurat mig!

Sätt ett klistermärke på pärmen, gör det! Men gör fane mig så det går att få bort utan att pärmen går sönder! Nu måste jag byta pärmen jag köpt idag, bara för att själva "mönstret" på pärmen försvann när man tog bort klistermärket, där pris och sådan står, det var totalt värdelöst. Så imorgon får jag lite bättre koll på mitt liv, när pärmen är bytt, för idag..nej, idag är den trasig.


All Bran

Nu ska jag blogga om flingor. För det är ungefär så intressant som mitt liv är för tillfället.

Jag ber min mor och bror utföra ett enkelt uppdrag; köpa chokladflingor. Ni ser flingorna framför er kan jag tänka mig; krispiga, fluffiga, fulla med socker och transfetter, och så fruktansvärt goda tillsammans med iskall blå mjölk.
...Och hem kommer dom med ett paket som innehåller fibrer och fullkorn och sånt, vad är det för trams? Och sen att flingorna innehåller MÖRK choklad? Det finns ju dieter som tillåter mörk choklad! Då är det fane mig inget för mig, här äts det inte nyttigt! Här äts det gott! Det är ungefär som att få havrefras när man ber om Kalaspuffar. Men nu får jag äta upp dom här flingorna och sedan påbörja ett paket RIKTIGA flingor.

Dakar, Senegal





Det här gör mig så himla ledsen!

*poff*

Tröttnat på designen, så den är såhär tills vidare.

Dag 1 på det nya skolåret









Söta unge!



Tisdag, eller söndag

Idag är det söndag, eller tisdag. För igår var det måndag, eller lördag. Muni påstod att det var lördag för det var trettondagsafton, jag påstod att det var måndag, för det var måndag. Imorgon är det iallafall onsdag...eller måndag, beroende på om man frågar mig eller Muni.

Sov borta och vaknade med en lejonman, Muni bara skrattade. Såg Edward Scissorhands för första gången igår också, den var otroligt fin, förstår varför folk har höjd den till skyarna.

Nu är planen att jag ska plugga och städa, än så länge har jag städat halva rummet, dragit in en bokhylla som jag börjat fylla, så golvet töms allt eftersom, men engelskan...den går det sämre med. Får fixa det en annan dag...kanske borde göras idag, då jag ska lämna in den imorgon. Men men, mitt liv kommer nog lösa sig det med. Nu ska jag fortsätta lyssna på Markus Krunegård och koka mig en kopp te, för att sedan ge mig in i dammet igen och fortsätta kampen mot dammråttor och arga föräldrar.




(Nu slänger vi in lite gamla bilder tänkte jag...promenad med Towe 28 december förrförra året (-07))

Så här såg det ut innan lovet...Mycket bättre idag? Nej

Kvar innan lovet:
Historieuppdraget
Franska, stegredovisning, steg 4
Engelska, stegredovisning, steg 4
Organuppdraget
Filosofi, feminism + text Filosofi, kunskap
Kör, konsert
Engelska steg 5?

Efter lovet:
Matteprov
Mästarmöte
Eventuella kompletteringar
Engelska steg 5

Och så tittar man på den listan och inser att, nej, jag har inte gjort någonting på ca en månad. Det var värre, nu måste jag verkligen plugga ikapp ALLT. Surt som fan.

(Jag är nog en listmänniska, har en lista för innan höstlovet också, men den är ju relativt inaktuell i dagsläget.)

Dagsplanen, skola (även tisdag och resten av livet)

  • Engelska steg 5
  • Franska steg 5
  • Rätta historiauppdrag (inmailat och klart, 11:24)
  • Filosofi text feminism
  • Naturkunskap B huden-text
  • Mästarmötet, förbereda frågor
  • Plugga matte
  • Skriva lista om Budapest till Johanna (Så himla mycket roligare än att plugga, ivägskickad 12:37)
Sedan har jag bestämt träff med lite vänner, så innan dess ska jag försöka vara klar med så mycket som möjligt!

Drunk Kid Catholic

And every night I think I certainly won't ever sleep sober or alone
And then suddenly it occurs to me
I've slept alone before you
And so I pour myself the stiffest drink that my stomach can stand
And convince myself to lay back down again
I'm gonna lay back down, I'm gonna lay back down again

Gott nytt år.

Mitt år inleddes med att vakna i Farsta på en soffa, INNAN Towe, det har nog aldrig hänt förut. Jag vaknade med ett leende på läpparna och log resten av dagen. Jag tog mig hem och låten Sex On Fire gjorde mig lycklig den vägen.

Väl hemma duschade jag för att sedan åka för att frysa 1h i stockholmsförorten Täby. Tillslut vaknade Muni och kom ut till busstationen, 7 minuter innan jag tänkte ta en buss tillbaka hem (första bussen efter att den jag kom med åkt, dvs 1 buss i timmen (=SKOGEN)). Vi tittade på film, åt pizza och pratade i timmar.

Allt som allt har det varit en fin start på året, en mycket fin start. Hoppas att resten året fortsätter i samma anda.

RSS 2.0